Vacature Coördinator Binnensport

Om het beheer en exploitatie van de binnensport aan te laten sluiten bij de huidige wensen van de gebruikers is Sportbedrijf Doetinchem op zoek naar; coördinator binnensport.

Sportbedrijf Doetinchem is in januari 2021 van start gegaan na een besluit van de gemeenteraad van de gemeente Doetinchem in september 2020. Sportbedrijf Doetinchem is een samenvoeging van Sportservice Doetinchem, Sportcentrum Rozengaarde (incl. Skyzone), en het onderdeel binnensport van BUHA.

Het Sportbedrijf is het sportloket van de gemeente Doetinchem en ondersteunt de  sportverenigingen en de individuele sporters uit de gemeente Doetinchem. De gemeente wil een actieve leefstijl bevorderen onder alle inwoners. Het Sportbedrijf ontwikkelt dan ook activiteiten en programma’s die sport, bewegen, welzijn en een gezonde leefstijl van de inwoners van de gemeente Doetinchem stimuleren. Daarnaast verzorgt het sportbedrijf het beheer en de exploitatie van Zwembad Rozengaarde (inclusief Skyzone) en de gemeentelijke sporthallen en gymnastieklokalen.  

Om het beheer en exploitatie van de binnensport aan te laten sluiten bij de huidige wensen van de gebruikers is Sportbedrijf Doetinchem op zoek naar;

Coördinator binnensport  (0,8 fte)

Je werkzaamheden?

De Coördinator binnensport is integraal verantwoordelijk voor de exploitatie van de binnensportlocaties. Je bent verantwoordelijk voor  het beheer, de schoonmaak, maar ook de bezetting. De Coördinator werkt nauw samen met de sporthalbeheerders, de technische dienst en de coördinator vitale sportverenigingen.

Je bent het eerste aanspreekpunt van de binnensportverenigingen en ondersteunt in die rol de binnensportverenigingen in Doetinchem samen met de coördinator vitale sportverenigingen  vooral op beleidsmatig niveau. Je helpt ze om enerzijds hun interne organisatie te versterken en anderzijds zich extern meer te profileren ondermeer door vernieuwend sportaanbod. Je bezoekt verenigingen proactief en signaleert de behoeften die de verenigingsconsulent vertaalt naar thema-avonden en cursussen over verschillende onderwerpen. Tevens zet je een gebruikersplatform op voor de binnensport.

Wat zijn je taken?

  • Verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de sportzalen en gymnastieklokalen
  • Je volgt de ontwikkelingen op accommodatiegebied en vertaald die naar de praktijk. Adviseert en ondersteunt bij het opstellen en uitvoeren van het accommodatiebeleid.
  • Participeert in (grootschalige) projecten
  • Opstellen en uitvoeren van het beleid ten aanzien van het in gebruik geven van accommodaties Vervangingsplan inventaris en verzorgt de inkoop
  • Relatiebeheer, budgetbeheer, contractbeheer
  • Aansturen sporthalbeheerder(s) en samenwerken met verhuurmedewerker en technische dienst
  • Is aanspreekpunt voor en draagt zorg voor de afstemming en coördinatie van werken door derden
  • Klachtenbehandeling
  • Verenigingsondersteuning

Je profiel?

Je bent een bruggenbouwer die kansen ziet, draagvlak creëert, initiatief neemt en ondernemend is.

Je hebt kennis van de Nederlandse sportinfrastructuur en in het bijzonder de binnensportaccommodaties en de sportvereniging.

Je hebt goede netwerkvaardigheden en beschikt over goede communicatie vaardigheden zowel in woord als geschrift. Je kunt goed zelfstandig en projectmatig werken. Je bent flexibel, proactief en bereid om in de avonduren en weekenden te werken. Je hebt een afgeronde HBO-opleiding (bijv. Sportmanagement, Sport Gezondheid Management, Sport Economie en Communicatie, Facilitymanagement) en beschikt over ruime werkervaring (minimaal 2 à 3 jaar) in relatie tot accommodaties en verenigingsondersteuning. Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over eigen vervoer.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende en verantwoordelijke baan en je komt in dienst bij Sportbedrijf Doetinchem. In eerste instantie betreft het een tijdelijke functie voor één jaar, maar met de intentie het dienstverband te verlengen. Je standplaats is het kantoor van Sportbedrijf Doetinchem maar je zult ook veel bij de diverse accommodaties zijn. Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt je ingeschaald in schaal 8/9 van de CAO WIZZ.

Meer informatie?

Heb je vragen over de functie of procedure? Neem dan telefonisch contact op met

Madelon Nolsen, Adjunct directeur van Sportbedrijf Doetinchem via 06-39018645.

Solliciteren?

Ben jij de teamplayer die ons team komt versterken? Je kunt tot en met 24 februari solliciteren door een CV en motivatie te sturen naar contact@sportservicedoetinchem.nl.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op: dinsdag 2 maart. De tweede ronde staat gepland voor maandag 8 maart 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.