Vacature Coördinator programma ‘Vitale Sportverenigingen’

Ben jij een bruggenbouwer die kansen ziet, draagvlak creëert, initiatief neemt en ondernemend is? Dan zoeken we jou!

Vacature Coördinator programma ‘Vitale Sportverenigingen’ (0,8-1 fte) 

Sportbedrijf Doetinchem is in januari 2021 van start gegaan na een besluit van de gemeenteraad van de gemeente Doetinchem in september 2020. Sportbedrijf Doetinchem is een samenvoeging van Sportservice Doetinchem, Sportcentrum Rozengaarde (incl. Skyzone), en het onderdeel binnensport van BUHA. 

Het Sportbedrijf is het sportloket van de gemeente Doetinchem en ondersteunt de  sportverenigingen en de individuele sporters uit de gemeente Doetinchem. De gemeente wil een actieve leefstijl bevorderen onder alle inwoners. Het Sportbedrijf ontwikkelt dan ook activiteiten en programma’s die sport, bewegen, welzijn en een gezonde leefstijl van de inwoners van de gemeente Doetinchem stimuleren. Daarnaast verzorgt het sportbedrijf het beheer en de exploitatie van Zwembad Rozengaarde (inclusief Skyzone) en de gemeentelijke sporthallen en gymnastieklokalen.  

Om de verenigingen goed te ondersteunen en de sportinfrastructuur toekomstbestendig te laten zijn, is Sportbedrijf Doetinchem op zoek naar een;

Coördinator ‘Vitale Sportverenigingen’  (0,8-1 fte)

Je werkzaamheden?
Als Coördinator van het programma Vitale Sportverenigingen ondersteun je sportverenigingen in Doetinchem vooral op beleidsmatig niveau. Je helpt ze om enerzijds hun interne organisatie te versterken en anderzijds zich extern meer te profileren ondermeer door vernieuwend sportaanbod. Je bezoekt verenigingen proactief en organiseert thema-avonden en cursussen over verschillende onderwerpen. Je bent verantwoordelijk voor de programmalijn ‘Vitale Sportverenigingen’ en stuurt de Clubkadercoaches die onder dit programma vallen inhoudelijk aan. Daarnaast ben je de schakel tussen de andere buurtsportcoaches en sportverenigingen als het gaat om het vertalen van behoeftes in aanbod en activiteiten bij sportverenigingen.

Wat zijn je taken?

 • Stimuleren van sportverenigingen om een kwalitatief goede en toekomstgerichte vereniging te worden/zijn en hierbij te ondersteunen;
 • Informeren van sportverenigingen over ontwikkelingen in de sport;
 • Adviseren van sportverenigingen en ondersteunen bij dagelijkse problemen;
 • Creëren/genereren van aandacht voor speciale doelgroepen (jongeren, aangepast sporten, 55+) binnen de sportverenigingen;
 • Adviseren en ondersteunen van sportverenigingen bij beleidsmatige problemen;
 • Organiseren van deskundigheidsbevordering en themabijeenkomsten;
 • Organiseren  van de Nationale Sportweek en de Sportverkiezingen;
 • Opstellen werkprogramma ‘Vitale Sportverenigingen’ en zorgdragen voor de coördinatie en planning van het programma ‘Vitale Sportvereniging’
 • Inhoudelijk aansturen van de Clubkadercoaches die worden ingezet bij de verenigingen
 • Stimuleren en ondersteunen van samenwerking tussen de andere buurtsportcoaches

Je profiel?

 • Je bent een bruggenbouwer die kansen ziet, draagvlak creëert, initiatief neemt en ondernemend is.
 • Je hebt kennis van de Nederlandse sportinfrastructuur en in het bijzonder de sportvereniging. 
 • Je hebt goede netwerkvaardigheden en beschikt over goede communicatie vaardigheden zowel in woord als geschrift. Je kunt goed zelfstandig en projectmatig werken. Je bent flexibel en bereid om in de avonduren en weekenden te werken. Je hebt een afgeronde HBO-opleiding (bijv. Sportmanagement, Sport Gezondheid Management, Sport Economie en Communicatie) en beschikt over ruime werkervaring (minimaal 2 à 3 jaar) in relatie tot verenigingen, verenigingsadvieswerk en verenigingsondersteuning. Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over eigen vervoer. 

Wat bieden wij?
Wij bieden een afwisselende en verantwoordelijke baan en je komt in dienst bij Sportbedrijf Doetinchem. In eerste instantie betreft het een tijdelijke functie voor één jaar, maar met de intentie het dienstverband te verlengen. Je standplaats is het kantoor van Sportbedrijf Doetinchem maar je zult ook veel bij de sportverenigingen zijn. Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt je ingeschaald in schaal 8/9 van de CAO WIZZ. 

Meer informatie?
Heb je vragen over de functie of procedure? Neem dan telefonisch contact op met Madelon Nolsen, Adjunct directeur van Sportbedrijf Doetinchem via 06-3901 8645.

Solliciteren?
Ben jij de teamplayer die ons team komt versterken? Je kunt tot en met 16 februari solliciteren door een CV en motivatie te sturen naar contact@sportservicedoetinchem.nl.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op: maandag 22 februari. De tweede ronde staat gepland voor donderdag 25 februari 2021.