Vacature vakleerkracht LO, primair onderwijs

Wij zijn op zoek naar een vakleerkracht LO die ons team komt versterken!

Vakleerkracht LO, primair onderwijs (0,4 fte)

Sportservice Doetinchem is het lokale sportloket van de gemeente Doetinchem. Wij informeren, adviseren, begeleiden en ondersteunen sportverenigingen en alle inwoners van de gemeente Doetinchem. Ons doel is om een actieve en gezonde leefstijl te bereiken onder alle inwoners. Sportservice Doetinchem geeft in dit kader onder andere uitvoering aan de programma’s;  Sport en bewegen in de buurt, Jongeren op Gezond Gewicht en het Meer Bewegen voor Ouderen. Binnen het programma Sport en bewegen in de buurt verzorgen wij per school enkele gymlessen. In het kader van de werkdrukverlaging gaan nu een aantal scholen in de gemeente Doetinchem fors investeren in de kwaliteit van het bewegingsonderwijs. Voor aankomend schooljaar 2018/2019 zijn wij dan ook op zoek naar meerdere;

Vakleerkrachten LO, primair onderwijs (0,4 fte)
 

Je werkzaamheden?

In jouw rol als vakleerkracht lichamelijke opvoeding word je ingezet als vakleerkracht bewegingsonderwijs op scholen in het primair onderwijs in de gemeente Doetinchem. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor bewegen en een gezonde leefstijl binnen de school in afstemming met de groepsleerkrachten. Tevens implementeer je de sportstimuleringsprogramma’s van de buurtsportcoaches van Sportservice Doetinchem binnen jouw school. In enkele wijken lever jij eventueel een bijdrage aan activiteiten in schoolvakanties en vervangings- of invalwerkzaamheden.
 

Wat zijn je taken?

  • Verzorgen van lessen Lichamelijke Opvoeding op één of meerdere basisscholen uit de gemeente Doetinchem op dinsdag, donderdag en vrijdag.
  • Ondersteunen van de groepsleerkrachten
  • Organiseren van sportkennismaking onder schooltijd
  • Bevorderen van deelname aan sport en bewegen, doorverwijzen van jeugd en jongeren naar sportverenigingen
  • Inzetten van sport om bij te dragen aan verbetering van de gezondheid volgens JOGG principes
  • Inzetten van sportstimuleringsprojecten van collega buurtsportcoaches op jouw scholen
  • Social Media inzetten om doelgroepen te bereiken
  • In enkele wijken samen met de buurtsportcoach verantwoordelijk voor de naschoolseprogrammering van laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten in de buurt, zoals naschoolse sportmix en vakantieactiviteiten.

Je profiel?

Je hebt een afgeronde opleiding ALO, minimaal 1 jaar relevante werkervaring als vakleerkracht. Je bent beschikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag. Het is een pré als je ervaring hebt met het werken in het primair onderwijs, het ondersteunen van sportverenigingen en een gezonde leefstijl. Je bent een proactieve, flexibele en communicatieve persoonlijkheid, die goed zelfstandig kan werken, over de nodige creativiteit beschikt en sport, bewegen en een gezonde leefstijl op een enthousiaste wijze overbrengt.

Je spreekt de taal van de schooldirecteur, de groepsleerkracht, maar ook van de sportvereniging en de professionals in de wijk. Jij voelt je snel thuis op een school en in een wijk, werkt graag met verschillende mensen samen en ziet eerder oplossingen dan problemen.

Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over eigen vervoer. Naast je functieprofiel ben je in staat om kennis en ervaringen te delen met je collega buurtsportcoaches en vakleerkrachten LO om zo je bijdrage te leveren om gezamenlijk de sportbeleving in Doetinchem naar een hoger niveau te brengen. Bij voorkeur ben je woonachtig in de regio.

Wat bieden wij?

Wij bieden je veel vrijheid in een verantwoordelijke baan en je komt in dienst bij Sportservice Doetinchem. In eerste instantie betreft het een tijdelijke functie voor het schooljaar 2019/2020. Afhankelijk van voortzetting van de opdracht en functioneren is een verlenging mogelijk. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 2.800,- bruto per maand (conform CAO Sport, 38 uur per week).

Meer informatie?

Heb je vragen over de functie of procedure? Neem dan contact op met

Sander Palm, Sportservice Doetinchem via 06-41.88.76.98 of mail naar s.palm@sportservicedoetinchem.nl. In verband met de vakantieperiode is hij niet bereikbaar van 2 augustus tot en met 25 augustus.

Solliciteren?

Ben jij de enthousiaste teamplayer die ons team komt versterken? Je kunt tot en met 18 augustus 2019 solliciteren door een CV en motivatie te sturen naar contact@sportservicedoetinchem.nl. Je ontvangt geen ontvangstbevestiging, omdat Sportservice in de zomervakantie niet bereikbaar is.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 26 augustus.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.