Verenigingen sportpark Zuid op weg naar vitaal sportpark

De afgelopen weken hebben de sportverenigingen en organisaties op Sportpark Zuid gewerkt aan een gezamenlijke visie in de ontwikkeling naar een Vitaal Sportpark.

De partijen hebben de handen ineen geslagen om te werken aan een sportpark waar gezamenlijk en gevarieerd sportaanbod plaatsvindt voor leden en niet leden. Dit kan door het opzetten van nieuw aanbod en het ontwikkelen van wandel- en hardlooproutes, waar mensen worden uitgedaagd om in beweging te komen. Op deze manier moet het sportpark ook een bredere parkfunctie krijgen.

De verenigingen hebben samen met de gemeente, BuHa, het Graafschap College en Sportservice Doetinchem deelgenomen aan meerdere interactieve sessies onder leiding van Rens van Kleij van het bedrijf Sport en Ruimte. Hij heeft de partijen begeleid om te komen tot het gezamenlijke plan.

Maandag 29 april is deze visie gepresenteerd aan de wethouder Sport. De partijen gaan nu gezamenlijk aan de slag om te bekijken op welke wijze hier uitvoering aan gegeven kan worden. Door gebruik te maken van een provinciale subsidie zijn er financiƫle middelen om direct een eerste stap te zetten.