Vrijwilligerstekort verleden tijd dankzij succesmethode!

Kampt uw vereniging al jaren met een tekort aan vrijwilligers? En heeft u voor uw gevoel alles al geprobeerd? Van oproepen in het clubblad en websites tot vacatures bij de Vrijwilligerscentrale en lokale media? Allemaal zonder beoogd resultaat?

De succesmethode: Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd komt ook naar de gemeente Doetinchem. Een innovatieve en succesvolle methode die genomineerd werd voor de Nationale Sport Innovatie Prijs 2010. Meer dan 80% van de leden van sportverenigingen blijkt door inzet van deze methode bereid tot vrijwilligerswerk.

Op maandag 15 december (aanvang 19:30 uur) organiseert Sportservice Doetinchem in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie op het Graafschap College (locatie sport en bewegen) een informatiebijeenkomst voor sportverenigingen die bekend zijn met de vrijwilligersproblematiek. Gedurende deze avond wordt de inhoud van de cursus besproken en krijgen sportverenigingen zicht op wat er van hen wordt verwacht bij deelname aan dit traject.

Het traject
In vier workshops worden verenigingen gecoacht naar een overvloed aan vrijwilligers, succes verzekerd. 

Naast het werven van de vrijwilligers wordt tijdens de workshops aandacht besteed aan hoe de vrijwilligers behouden blijven én hoe de sportvereniging kan komen tot vrijwilligersbeleid. Dit zorgt voor een stevige verankering van het vrijwilligersbeleid in de vereniging en blijvend voldoende vrijwilligers.

Aanmelden?
Kortom, op 15 december staat een gratis toegankelijke avond op het programma met informatie waar u als vereniging veel baat bij kunt hebben. U kunt zich voor deze avond opgeven bij Mike Bouwmeester (verenigingsconsulent) door een mail te sturen naar m.bouwmeester@sportservicedoetinchem.nl of telefonsch via 06 41 88 77 06