‘Waarom zou ik (opnieuw) beginnen met hardlopen?’

Daar zijn heel veel redenen voor, zowel fysiek als mentaal. De belangrijkste redenen volgens lopers zelf zijn: betere conditie en algehele gezondheid, gewichtsbeheersing/afvallen en natuurlijk ook voor het plezier.

Op de wat langere termijn komen er nog heel veel voordelen bij. Hardlopen voorkomt dipjes, zorgt voor betere stofwisseling en stoelgang, vermindert aantoonbaar stress en zorgen, je wordt meer tevreden met je lichaam, krijgt een beter humeur, minder kans op hartziekten, verbetert je denkvermogen, maakt je botten sterker, je huid wordt mooier/steviger, je slaapt beter, geeft je veel energie, je voelt je goed, krijgt meer zelfvertrouwen, een groter doorzettingsvermogen, minder pijn en klachten.

Kortom, gun het jezelf en doe mee aan de speciale clinic Start to Run bij AV ARGO in Doetinchem.

Start to Run is al vele jaren het meest succesvolle programma om beginnende hardlopers in een veilige omgeving en op een verantwoorde wijze de eerste stappen te laten zetten. Deskundige en enthousiaste trainers bieden de theorie en praktijk in groepstrainingen aan omdat je elkaar daarmee optimaal motiveert, coacht, uitdaagt, helpt en stimuleert. En natuurlijk samen ontzettend veel plezier beleeft. Voor slechts € 45 ontvang je heel veel:

7 lessen van 1,5 uur, een magazine met alles wat een beginnende hardloper wil weten, een functioneel loopshirt, (online) advies en schema’s(optioneel als MP3) en 3 nummers van het tijdschrift Runnersworld.

Twijfel niet langer en doe mee. Want bedenk: alle twijfel zit in je hoofd, het zijn gedachtes, je lichaam is juist blij als je er goed voor zorgt. En geeft je er veel voor terug. Hardlopen is bovendien een van de makkelijkste en goedkoopste sporten. Buiten bevindt zich immers de grootste sportschool van Nederland, die altijd open is zodat je kunt gaan sporten als jij dat wilt.

De clinic begint dit voorjaar op zaterdag 8 maart op de accommodatie van AV ARGO, sportpark Bezelhorst, Doetinchem. Na 7 lessen kun je al zo’n 20 minuten aaneengesloten lopen. Kom samen met je partner, vriend(in), zoon of dochter, dan wordt het nog leuker. Toch nog twijfels: op zaterdag 1 maart is er een mogelijkheid mee te doen met een proeftraining.

Meer informatie en/of inschrijven kan via www.starttorun.nl of www.argoatletiek.nl.