Wethouder Van der Meijs tekent samenwerkingsovereenkomsten JOGG Gaanderen

Op woensdag 4 maart tekende wethouder Loes van der Meijs verschillende samenwerkingsovereenkomsten voor JOGG Gaanderen. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en is een project van de gemeente Doetinchem om overgewicht bij jeugd aan te pakken. In Gaanderen sloten acht belangrijke lokale partners zich hierbij aan.

Jongeren Op Gezond Gewicht
Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland.  1 op de 7 kinderen in Nederland heeft overgewicht, in Doetinchem is het gemiddelde overgewichtpercentage 14%. De gemeente Doetinchem heeft zich aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) om dit probleem aan te pakken. JOGG is een effectief bewezen aanpak om ervoor te zorgen dat de gezonde keuze de makkelijke keuze wordt. Sportservice Doetinchem heeft van de gemeente opdracht gekregen om de JOGG-aanpak te implementeren in de gemeente. Wijk voor wijk gaat JOGG-regisseur Moniek Bazuin samen met lokale partners aan de slag.

JOGG Gaanderen
24 november 2014 vond de eerste bijeenkomst ‘JOGG in Gaanderen’ plaats. Veel positieve energie, enthousiasme en een inspirerende avond leidden tot een tweede bijeenkomst op 4 maart. Nadat wethouder Van der Meijs de avond had geopend, tekende ze  met acht partners een samenwerkingsovereenkomst. Basisscholen Augustinus/Martinus, basisschool Wis en Wierig, Yunio JGZ, Humanitas kinderopvang (Tovertuin), Eten met verstand, Voetbalvereniging Gaanderen, Sportservice Doetinchem en Buurtplein B.V. schaarden zich allen achter de doelstellingen om van JOGG een succes te maken in Gaanderen.

JOGG-regisseur Moniek Bazuin kijkt dan ook terug op een geslaagde avond: ‘Fantastisch om te zien dat er zoveel betrokkenheid is in Gaanderen. Samenwerking in de wijk is een voorwaarde voor een geslaagde JOGG-aanpak, en dat zit in Gaanderen wel goed!’