Wij zijn op zoek naar een Sportparkmanager

In samenwerking met de verenigingen op Sportpark Zuid zijn wij op zoek naar een Sportparkmanager voor 0.5 fte.

Vacature Sportparkmanager

Sportservice Doetinchem is uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid en opgericht om de sportverenigingen en de individuele sporters uit de gemeente Doetinchem te ondersteunen. De gemeente Doetinchem wil daarnaast een actieve en gezonde leefstijl bereiken onder alle inwoners. Sportservice Doetinchem geeft in dit kader onder andere uitvoering aan de programma’s Sport en bewegen in de buurt, Jongeren op Gezond Gewicht en het Meer Bewegen voor Ouderen.

Sportservice Doetinchem is met haar verenigingsondersteuning betrokken bij de samenwerking tussen de verenigingen op Sportpark Zuid. De sportverenigingen op Sportpark Zuid in Doetinchem hebben de handen ineengeslagen om te werken naar een ‘Vitaal Sportpark Zuid’. Op het sportpark zijn momenteel 16 verenigingen gevestigd die diverse takken van sport aanbieden. De verenigingsaccommodaties zijn gelegen in een groen park, grenzend aan het stadscentrum van Doetinchem.

Door het creëren van een gezamenlijk sport- en beweegaanbod en het optimaal benutten van de recreatieve mogelijkheden die het sportpark biedt, wordt er nog meer de verbinding gezocht met de omliggende wijken. De verenigingen streven ernaar dat bewoners uit Doetinchem naar het sportpark komen om te sporten en bewegen, daarnaast moet ook de recreatieve functie van het park optimaal benut worden.

Gezamenlijk hebben deze verenigingen met het ROC Graafschap College, de gemeente Doetinchem, Buha en Sportservice Doetinchem gewerkt aan een visie voor hun ‘Vitaal Sportpark Zuid’. Om uitvoering te kunnen geven aan deze visie is Sportservice Doetinchem samen met bovengenoemde partners en de verenigingen op zoek naar een

Sportparkmanager (0,5-0,6 fte)

Als Sportparkmanager ben je het gezicht en aanspreekpunt voor veel partijen. Je zoekt de samenwerking met de gebruikers, buurtsportcoaches en organisaties in de wijken. Je weet de gezamenlijke kracht van de sportverenigingen te benutten en hierdoor nieuwe gebruikers aan te trekken en het sportpark duidelijk te positioneren binnen Doetinchem. Als sportparkmanager maak je onderdeel uit van het team Verenigingsondersteuning binnen Sportservice Doetinchem en schakel je gemakkelijk met de buurtsportcoaches die in de gemeente Doetinchem actief zijn.

Taken

- Het betrekken en activeren van alle verenigingen die op het sportpark gelegen zijn bij het proces naar een ‘Vitaal Sportpark Zuid’.

- Je bent het dagelijks aanspreekpunt voor externe (wijk) organisaties.

- Je stimuleert en begeleidt de verbinding tussen de verenigingen op het sportpark.

- Het realiseren van gezamenlijke sport- en beweegactiviteiten voor diverse doelgroepen.

- Het positioneren van het sportpark, zowel online als zichtbaar in de wijk.

- Het coördineren van het realisatieproces van diverse sport- en beweegroutes op het sportpark.

- Het samenwerken met partners uit het sociaal domein, het bedrijfsleven e.d. voor het opstarten van een nieuw activiteitenaanbod.

 

- Het zorgen voor een optimale benutting van de sportaccommodaties die gelegen zijn op het sportpark.

- Het in kaart brengen en aanvragen van kansrijke subsidies die aansluiten bij de visie en actiepunten van het sportpark.

- Samen met de onderwijspartijen en de verenigingen ontwikkelen van hybride leeromgevingen.

- Je bent bereid om uitvoering te geven aan (sportstimulerings)activiteiten op het sportpark indien dit gewenst is.

Ben jij… Een netwerker, enthousiast, ondernemend, (sociaal) intelligent, resultaatgericht, zelfstandig, een initiatiefnemer, beschik je over goede communicatieve vaardigheden en gaat jouw hart sneller kloppen van sport? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

Profiel

- Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding; Alo, Sportkunde of soortgelijke opleiding.

- Je bent in staat groepen te enthousiasmeren tijdens activiteiten, presentaties en bijeenkomsten.

- Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in de sport en/of een sportvereniging;

- Je hebt ervaring met het organiseren en coördineren van projecten en activiteiten;

- Je bent iemand die pro-actief schakelt, verbindt en draagvlak creëert binnen de verenigingen.

- Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de sport en de maatschappij en weet dit te vertalen naar concrete (sportstimulerings)projecten.

- Je bent flexibel inzetbaar en bereid om in de avonduren te werken.

Wat bieden wij?

Het betreft een aanstelling voor een jaar voor 19/22,8 uur per week (0,5/0,6 fte) bij Sportservice Doetinchem. Na deze periode is de intentie het dienstverband te verlengen. Je gaat aan de slag op het sportpark en werkt veel samen met de verenigingen, partners uit de wijken en collega’s van Sportservice Doetinchem. Wij bieden een marktconform salaris (CAO Sport schaal 8) afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Solliciteren?

Ben jij onze nieuwe sportparkmanager? Stuur dan voor 9 januari 2020 jouw motivatie en CV naar contact@sportservicedoetinchem.nl. In verband met de vakantieperiode ontvang je geen ontvangstbevestiging. Als je al op deze vacature gesolliciteerd hebt, verzoeken we je niet nogmaals te solliciteren. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 15 januari. Een eventuele 2e gespreksronde staat gepland op vrijdag 17 januari.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie of over de procedure kan je contact opnemen met Madelon Nolsen via m.nolsen@sportservicedoetinchem of telefonisch op 06-39018645. Van 24 december tot 6 januari is zij niet bereikbaar i.v.m. de kerstvakantie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.