Winnaars Doetinchemse Sportverkiezing bekend

Maandag 29 januari vond de Doetinchemse Sportverkiezing plaats in Schouwburg Amphion. De avond werd gepresenteerd door Alex Nelissen en burgemeester Mark Boumans. Er werden in totaal 8 sportprijzen uitgereikt. De avond werd opgeluisterd door diverse optredens van lokale en professionele sportaanbieders.

De sportverkiezing is een initiatief van Sportservice Doetinchem, de Sportraad Doetinchem en de gemeente Doetinchem. De avond werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Seesing Personeel. Tijdens de feestelijke avond in Schouwburg Amphion kwamen de breedtesport en topsport samen. Het was een geweldige avond waar naast de aandacht voor de prestaties van de topsporters ook veel aandacht was voor de breedtesport.

Demonstraties van lokale verenigingen
De avond werd geopend met een demonstratie van 20 turnsters van gymnastiekvereniging Ypsilon. Gedurende de avond waren er verder nog optredens van de lokale dansverenigingen INDANS, Bertha Huls en ACC Anique. Verschillende dansstijlen zorgden voor een afwisselende sfeer. Tot slot waren er twee professionele acts; Rhonrad & BMX.

Waardering voor sportverenigingen, sportinitiatieven en de vele vrijwilligers
De avond stond in het teken van waardering. Naast waardering voor de prestaties van alle topsporters was er veel aandacht voor alle sportverenigingen. Sportverenigingen met al hun vrijwilligers zijn de basis van de sportinfrastructuur van de gemeente. Dagelijks staan zij klaar voor alle sporters in de gemeente.

Als blijk van waardering konden de verenigingen meedoen aan een quiz, waarbij zij een geldbedrag van €250 konden verdienen om te gebruiken voor nieuwe initiatieven of voor deskundigheidsbevordering.
Alle vrijwilligers worden enorm gewaardeerd voor hun vele werk binnen de sport. Vrijwilligerswerk betekent immers niet dat het ook vrijblijvend is. Vaak wil de vrijwilliger liever niet in de spotlights staan, omdat ze het vanzelfsprekend vinden.

De sportstimuleringsinitiatieven en schoolinitiatieven zijn stuk voor stuk mooie initiatieven. Alle initiatieven mogen geprezen worden om de verbinding die zij leggen met andere organisaties. Allen heel divers, maar met hetzelfde doel: Mensen in beweging brengen.

Winnaars
In acht categorieën waren drie sporters of drie initiatieven genomineerd voor de Doetinchemse Sportverkiezing 2018. De vakjury, verenigingen en scholen hebben de afgelopen maand gestemd op de genomineerden.

De uitslag van de sportverkiezingen 2017:
Sportman van het Jaar:
Joris Nieuwenhuis

Sportvrouw van het Jaar:
Richèl Hogenkamp

Sportploeg van het Jaar:
Orion Volleybal

Sporttalent van het Jaar:
Isa Smeitink

Aangepast sporter van het Jaar:
Daniël van den Berg

Vrijwilliger van het Jaar:
Robbie Meesters

Sportstimuleringsinitiatief van het jaar:
Minerva Handbal

Schoolinitiatief van het jaar:
Basisschool IJzevoorde

Informatie?

Meer informatie over de Doetinchemse Sportverkiezing is te vinden op www.doetinchemsport.nl.