Winnaars van de Doetinchemse Sportverkiezing 2020

Maandagavond 27 januari vond de Doetinchemse Sportverkiezing 2020 plaats in Schouwburg Amphion. Onder toeziend oog van zo'n 600 bezoekers werden er 9 prijzen uitgereikt en spectaculaire optredens gegeven. Klik verder om te zien wie de grote winnaars van de Doetinchemse Sportverkiezing 2020 zijn.

Sportstimuleringsinitiatief
De winnaar van het Sportstimuleringsinitiatief is DHC met Special Hockey! De Doetinchemse Hockeyclub is gestart met het aanbieden van special hockey, aanbod voor mensen met een beperking. In korte tijd is deze groep gegroeid van 3 naar 13 leden.

Sporttalent
Tijmen Wisselink is sporttalent van het jaar 2019. Het afgelopen jaar won Tijmen de zilveren medaille op de 800 meter tijdens de Nationale C-Spelen. Met het Nederlandse team wist hij goud te pakken.

Sportploeg
Sportploeg van het jaar 2019 is geworden, Active Living Orion heren 1. Active Living Orion werd afgelopen jaar voor de tweede keer in haar geschiedenis landskampioen van Nederland. Daarnaast werd ook nog de Supercup gewonnen.

 

Schoolinitiatief
De winnaar van het schoolinitiatief is SO Isselborgh met naschools sporten. Niet alle sporters met een beperking kunnen terecht bij een vereniging. Daarom biedt SO Isselborgh 10 weken naschools sporten aan voor leerlingen zodat ze toch kunnen bewegen.

Vrijwilliger
Vrijwilliger van het jaar 2019 is geworden, Arie Reugebrink! Arie is als baanco├Ârdinator erg actief als het gaat om onderhoud of co├Ârdinatie van de baan. Bijna elke dag op de atletiekbaan van Argo te vinden om dingen te regelen of te repareren.

Aangepast sporter
Aangepast sporter/sportploeg van het jaar 2019 is, De Graafschap (G-team). Het G-team van De Graafschap is sinds september 2019 actief in de Bijzondere Eredivisie. De resultaten die het G-team heeft laten zien zijn het meest indrukwekkend op persoonlijk en sportief vlak.

Sportvrouw
Anouk Echteld is sportvrouw van het jaar 2019. Anouk heeft voor het tweede jaar op rij haar Nederlandse titel succesvol verdedigd en is dus al drie jaar achtereenvolgend Nederlands kampioen boksen in de A-klassen.

Sportman
Sportman van het jaar 2019 is, Kevin Elbers! Kevin Elbers is lid van BMX de IJsselcrossers. Dit jaar werd hij Nederlands kampioen, Europees kampioen en Wereld kampioen in de BMX Challenge cruiser klasse.

De Doetinchem doet mee-award is gewonnen door DHC met Special Hockey!