Over Sportservice Doetinchem

Sportservice Doetinchem is een onafhankelijke stichting, die in 2012 is opgericht. De stichting ondersteunt sportverenigingen en individuele sporters in de gemeente Doetinchem en organiseert en co├Ârdineert diverse sportstimuleringsprojecten.

Sportservice Doetinchem legt, onder andere met de inzet van buurtsportcoaches, slimme verbindingen met maatschappelijke partners uit het onderwijs, kinderopvang, welzijn, buurt en zorg. Sport en beweging wordt als doel en middel ingezet om een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren onder de inwoners van de gemeente Doetinchem.

Sportbedrijf Doetinchem

Per 1 januari 2021 is het officieel: Stichting Sportservice Doetinchem, Rozengaarde B.V. en het onderdeel binnensportaccommodaties van BUHA B.V. vormen samen het nieuwe Sportbedrijf Doetinchem B.V.. De gemeenteraad van de gemeente Doetinchem heeft in september 2020 besloten tot de oprichting van Sportbedrijf Doetinchem. Vanaf 1 januari 2021 wordt Sportbedrijf Doetinchem stap voor stap verder vormgegeven. Dan wordt er onder andere gewerkt aan een website, logo en huisstijl.