SLIMMER interventie

De SLIMMER interventie is bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2. SLIMMER helpt deze mensen gezonder te eten en meer te bewegen. Hiermee wordt de kans op het krijgen van diabetes verkleind. De interventie, gebaseerd op de bewezen effectieve SLIM interventie, bestaat uit een voedings- en beweegprogramma voor mensen met risico op diabetes in de leeftijd van 40 tot 70 jaar. Huisartsenpraktijken, diëtisten, fysiotherapeuten en de buurtsportcoach (tevens beweegmakelaar) werken multidisciplinair samen om de deelnemers te begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Binnen de gemeente Doetinchem wordt het SLIMMER programma uitgevoerd door de praktijkondersteuner, fysiotherapeut, diëtist en de buurtsportcoach van Sportservice Doetinchem. Na deze intensieve begeleiding volgt er een warme overdracht naar lokaal sport- en beweegaanbod. Om de lokale samenwerking binnen de gemeente Doetinchem te bevorderen, is Sportservice Doetinchem de projectleider van de SLIMMER interventie. De GGD, Caransscoop, eerstelijns zorgverleners en lokale sport- en beweegaanbieders werken hierin nauw samen.

Martine Steijvers, buurtsportcoach van Sportservice Doetinchem, informeert en ondersteunt als projectleider van de SLIMMER interventie binnen de gemeente Doetinchem de praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en diëtisten. 'Zo organiseer ik samen met hen de groeps- en terugkombijeenkomsten. Op deze manier probeer ik de verbinding tussen zorg en sport te versterken. Gedurende het beweegprogramma bezoek ik regelmatig de beweeggroepen om met de deelnemers persoonlijk in gesprek te gaan. In dit gesprek geef ik als beweegmakelaar, als onderdeel van mijn rol als buurtsportcoach, tips over een gezonde(re) leefstijl, meer bewegen in het dagelijks leven en adviseer ik over mogelijke activiteiten. Doordat ik als buurtsportcoach uitgebreide kennis heb van het sportlandschap binnen de gemeente Doetinchem kan ik voor elke deelnemer een geschikte beweegactiviteit vinden', aldus Martine.

Wilt u graag meer informatie over de SLIMMER interventie binnen de gemeente Doetinchem? Neem dan contact op met Martine Steijvers via m.steijvers@sportservicedoetinchem.nl of via 06-24 89 91 52.
 

SLIMMER in de basisverzekering

Deelname aan SLIMMER wordt sinds januari 2019 vergoed vanuit de basisverzekering. SLIMMER richt zich op volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40), die in staat zijn een leefstijlprogramma te volgen. Verwijzing vindt plaats via de huisartsenpraktijk.

Vraag ernaar bij uw huisartsenpraktijk of neem contact op met Martine Steijvers via bovenstaande contactgegevens.