Sport en Corona in Doetinchem

Sport en Corona in Doetinchem

Update 19-04-2021:

Sinds dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat in ieder geval tot en met 27 april sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. Er geldt een avondklok tussen 22.00 en 04.30 uur.

Buiten mag iedereen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Iedereen vanaf 27 jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen, op een buitensportaccommodatie. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Zwemles is mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.

Klik hier om alle huidige maatregelen te lezen.

Communicatie

Om de richtlijnen die gelden rondom de corona maatregelen zichtbaar te maken heeft NOC*NSF samen met Vereniging Sport en Gemeenten materiaal ontwikkeld dat gebruikt kan worden door gemeenten, sportparken en sportaanbieders. Er is een set posters, flyers en enige signing ontwikkeld met richtlijnen op basis van het Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd. De materialen zijn vergelijkbaar met die u op dit moment ook in bijvoorbeeld supermarkten kunt zien hangen. Het doel hiervan is dat doelgroepen hun accommodatie snel en makkelijk ‘coronaproof’ kunnen maken en duidelijk kunnen zijn naar leden, ouders en andere stakeholders. De visuals zijn sportgeneriek, zodat alle bonden, clubs en andere sportaanbieders het kunnen delen en gebruiken.

Via onderstaande link kunnen de diverse posters en signings gedownload worden (Onderaan de site vindt u een link naar de PDF bestanden): https://sportengemeenten.nl/coronaproof-sporten-posters-flyers-en-signing-verzoek-te-verspreiden-onder-sportverenigingen-in-uw-gemeente/

Ondersteuning nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat de nieuwe maatregelen ook nog veel vragen oproepen, wat wel en niet mogelijk is. Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden over de gestelde maatregelen? Kijk dan in het overzicht van veelgestelde vragen op: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

Heeft u vragen over het opstarten van het aanbod in de gemeente Doetinchem? Neem dan contact op met Marc de Haan via e-mail: marc.dehaan@sportservicedoetinchem.nl of telefonisch via 06-41887706.