Stimuleringsprojecten

Sportservice Doetinchem heeft als doel om zoveel mogelijk inwoners uit de gemeente Doetinchem in beweging te brengen en dat doen we natuurlijk het liefst bij de sportverenigingen. Er zijn enkele sportstimuleringsprojecten waar verenigingen aan deel kunnen nemen, zodat zij in aanraking komen met de doelgroep.

Trainer voor de klas

Tijdens het project ‘Trainers voor de Klas’ maken kinderen van basisscholen tijdens schooltijd kennis met verschillende sporten. Trainers van sportverenigingen uit de gemeente verzorgen een reeks gymnastieklessen. Tijdens die gymlessen maken kinderen op een leuke manier kennis met een nieuwe sport. Daarna krijgen de leerlingen de mogelijkheid om introductietrainingen te volgen bij de vereniging. Met het project ‘Trainer voor de Klas’ krijgen verenigingen de kans om zichzelf (en de sport) te profileren. Dankzij de kennismakingslessen komen verenigingen in contact met een grote groep potentiële jeugdleden. 

Klik hier voor meer informatie over het project 'Trainer voor de klas'

Kies je sport

Met Kies je Sport brengen we gezamenlijk de basisschooljeugd, de 55+ inwoners en mensen met een beperking structureel meer aan het bewegen. Het doel van Kies je Sport is om inwoners kennis te laten maken met de grote verscheidenheid aan sportaanbieders die de gemeente Doetinchem rijk is.

Een “Kies je Sport-cursus” bestaat uit drie of vier trainingen. Deelnemers trainen mee in bestaande trainingsgroepen of er wordt (bij voldoende aanmeldingen) een nieuwe (beginners)groep opgericht. Iedere deelnemer betaalt €5 aan de vereniging voor deelname.

In 2020 gaat het sportstimuleringsproject Kies je Sport voor alle doelgroepen van start op 16 maart 2020. In 2019 hebben er 35 verschillende verenigingen en ruim 500 deelnemers deelgenomen aan Kies je Sport.

Klik hier voor meer informatie over het project 'Kies je Sport'

Sportaanbod op maat

Wilt u als vereniging nieuwe doelgroepen bereiken of uw aanbod aanpassen, zodat deze ook geschikt is voor anderen doelgroepen. Onze buurtsportcoaches hebben veel kennis en ervaring met het bereiken van specifieke doelgroepen. Deze expertise zetten we graag in om de vereniging verder te helpen en nieuw aanbod te genereren. Wilt u als vereniging aan de slag met bijvoorbeeld jeugd, sporters met een beperking, senioren of chronisch zieken? Dan helpen wij u graag.