Stimuleringsprojecten

Sportservice Doetinchem heeft als doel om zoveel mogelijk inwoners uit de gemeente Doetinchem in beweging te brengen en dat doen we natuurlijk het liefst bij de sportverenigingen. Er zijn enkele sportstimuleringsprojecten waar verenigingen aan deel kunnen nemen, zodat zij in aanraking komen met de doelgroep.

Trainer voor de klas

Tijdens het project ‘Trainers voor de Klas’ maken kinderen van basisscholen tijdens schooltijd kennis met verschillende sporten. Trainers van sportverenigingen uit de gemeente verzorgen een reeks gymnastieklessen. Tijdens die gymlessen maken kinderen op een leuke manier kennis met een nieuwe sport. Daarna krijgen de leerlingen de mogelijkheid om introductietrainingen te volgen bij de vereniging. Met het project ‘Trainer voor de Klas’ krijgen verenigingen de kans om zichzelf (en de sport) te profileren. Dankzij de kennismakingslessen komen verenigingen in contact met een grote groep potentiële jeugdleden. 

Klik hier voor meer informatie over het project 'Trainer voor de klas'

Kies je sport

Kies je Sport is een sportkennismakingsprogramma waarbij basisschoolkinderen kennismakingslessen kunnen volgen bij sportverenigingen in de gemeente Doetinchem. Voor slechts €5 mogen kinderen 3-4 weken lang meetrainen bij de sportvereniging. De lessen vinden plaats tijdens het reguliere aanbod van de club. Jaarlijks wordt dit project georganiseerd in de maand april.

Klik hier voor meer informatie over het project 'Kies je Sport'