Thema-aanpak

Om de Doetinchemse jeugd op een gezond gewicht te krijgen, is er met de JOGG–aanpak gestart. Met een meerjarige aanpak willen de gezamenlijke partners ervoor zorgen dat iedereen in de wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. Eén van de deelprojecten is het project DrinkWater.

Waarom water drinken?

Uit onderzoek blijkt dat inname van veel gezoete dranken één van de oorzaken is van overgewicht en obesitas. Het stimuleren van kinderen om meer water in plaats van gezoete dranken te drinken, is daarom een van de speerpunten. We sluiten hiervoor aan bij de thema-aanpak DrinkWater JOGG.

De kernboodschap van dit thema: water drinken is de normaalste zaak van de wereld.


Wat houdt de aanpak in?

Met het thema DrinkWater maakt JOGG water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk. Bestaande kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes worden zichtbaar en toegankelijk gemaakt. Water is in Nederland overal aanwezig. Op momenten dat jongeren dorst hebben, drinken ze echter vaak zoete dranken. Hiermee krijgen ze onbewust veel calorieën binnen, wat overgewicht kan veroorzaken. JOGG roept iedereen op (bestaande) activiteiten te koppelen aan het thema water. Stimuleer het drinken van water o.a. op school, op het werk, in de wijk, tijdens het sporten of in de kantine.

Wilt u DrinkWater stimuleren?

Wilt u als organisatie bijdragen aan het thema DrinkWater? Neem dan contact op met JOGG Regisseur Yolanda Jansen.
y.jansen@sportservicedoetinchem.nl