Trainer voor de Klas

In het project ‘Trainers voor de Klas’ maken kinderen van basisscholen tijdens schooltijd kennis met verschillende sporten. Dit project draait in Doetinchem, Gaanderen en Wehl.

Hoe werkt het?

Trainers van sportverenigingen uit de gemeente verzorgen een reeks gymnastieklessen. Tijdens die gymlessen maken kinderen op een leuke manier kennis met een nieuwe sport. Daarna krijgen de leerlingen de mogelijkheid om introductietrainingen te volgen bij de vereniging. Vaak keert de sport daarna ook terug in het naschoolse sportaanbod

Doelen?

  • Kinderen (en indirect ouders/verzorgers) kennis laten maken met verschillende sporten.
  • Kinderen aanmoedigen tot sportdeelname.
  • Een basis leggen voor een levenlang sporten en daarmee een gezonde leefstijl stimuleren bij kinderen.

Verenigingen

Met het project ‘Trainer voor de Klas’ krijgen verenigingen de kans om zichzelf (en de sport) te profileren. Dankzij de kennismakingslessen komen verenigingen in contact met een grote groep potentiële jeugdleden.

Scholen

Met het project ‘Trainer voor de Klas’ hebben basisscholen een uitstekende methode in handen om leerlingen enthousiast te maken voor sport en bewegen.

Vragen?

Wilt u meer weten over het project ‘Trainer voor Klas’ en/of wilt u als vereniging deelnemen aan dit  project? Neem dan contact op met Suzanne ter Horst (Buurtsportcoach Jeugd).
E-mail: s.terhorst@sportservicedoetinchem.nl
Telefoonnummer: 06-28 24 62 30