Trainer voor de Klas

Het project ‘Trainer voor de Klas’ bestaat enerzijds uit een kennismaking met sport tijdens de lessen bewegingsonderwijs – de zogenaamde sportkennismakingslessen – en anderzijds uit het enthousiasmeren van de kinderen om naar de plaatselijke sportvereniging toe te komen en deel te nemen aan de naschoolse introductietrainingen.

In dit project maken leerlingen, van voornamelijk de groepen 3 – 4 en 5 kennis met verschillende takken van sport. Er wordt gewerkt volgens een vooropgesteld schema.

Hoe werkt het?

Trainers van sportverenigingen uit de gemeente verzorgen een reeks gymnastieklessen. Tijdens die lessen maken kinderen op een leuke manier kennis met judo, tennis of dans. Daarna krijgen de leerlingen de mogelijkheid in de wijk trainingen te volgen, ook deze worden verzorgd door de sportvereniging. Als laatste is er de mogelijkheid om introductietrainingen te volgen bij de vereniging.

Doelen?

  • Kinderen (en indirect ouders/verzorgers) kennis laten maken met verschillende sporten.
  • Kinderen aanmoedigen tot sportdeelname.
  • Een basis leggen voor een leven lang sporten en daarmee een gezonde leefstijl stimuleren bij kinderen.

Verenigingen

Met het project ‘Trainer voor de Klas’ krijgen verenigingen de kans om zichzelf (en de sport) te profileren. Dankzij de kennismakingslessen komen verenigingen in contact met een grote groep potentiële jeugdleden.

Scholen

Met het project ‘Trainer voor de Klas’ hebben basisscholen een uitstekende methode in handen om leerlingen enthousiast te maken voor sport en bewegen.

Vragen?

Wilt u meer weten over het project ‘Trainer voor Klas’ en/of wilt u als vereniging deelnemen aan dit  project? Neem dan contact op met Sanne Schennink (Buurtsportcoach Jeugd).
E-mail: s.schennink@sportservicedoetinchem.nl
Telefoonnummer: 06 – 41 88 76 73